Acasa Agenda HR Aurelian Chitez: Instrumente și tehnologii care ajută colaborarea

Aurelian Chitez: Instrumente și tehnologii care ajută colaborarea

4 min citire
0
0
585

Pentru fiecare firmă, munca în echipă poate fi un mare avantaj. Colaborarea este esențială, indiferent dacă vindeți modele florale sau creați următoarea aplicație pentru smartphone. Însă, pentru o colaborare excelentă este de nevoie de comunicare excelentă. Iar cercetările au arătat că nivelul calității comunicării este de departe mult mai important decât cantitatea.

Din păcate, adesea colaborarea în echipă nu este eficientă. Acest lucru este valabil în special dacă membrii echipei nu au o viziune comună sau obiective comune,nu înțeleg și nu cad de acord asupra responsabilităților, lucru care generează confuzie și dublează sarcinile, nu comunică între ei sau nu au încredere unul în altul (ceea ce se poate întâmpla foarte ușor dacă nu se întâlnesc față în față),nu au ocazia de a cumpăni cu privire la deciziile sau modificările din cadrul unui proiect sau nu sunt încurajați să inoveze sau să discute despre idei noi (prea multă gândire în grup poate duce la stagnare).

Pe lângă faptul că toată lumea va fi mai mulțumită dacă lucrează împreună, cercetările au arătat că firmele care promovează colaborarea au de cinci ori mai multe șanse de a avea performanțe ridicate. Acest lucru este adevărat mai ales dacă angajații lucrează pentru realizarea unui scop sau a unui obiectiv comun.

Despre instrumente și tehnologii care ajută colaborarea au vorbit Aurelian Chitez, Director of Sales, Romanian Software și Mihai ZÂNT, Business Coach, Managing Partner HUMANISTIC în cadrul evenimentului Fast Forward. Organizația Viitorului | Ediția a XIII-a, Rethinking Togetherness: The culture of US – From inclusion to cross working and retention.

Colaborarea înseamnă mai mult decât apeluri video și tool-uri pentru chat. Când vorbim de colaborare în departamentul de resurse umane, vorbim despre tehnologii care țin la curent managerii cu statusul procesului de recrutare, funcționalități care ajută la integrarea noilor angajați în echipă și instrumente care susțin dezvoltarea abilităților necesare pentru ca oamenii să poată lucra eficient împreună. Un dialog 1:1 despre modul în care soft-urile HR remodelează cultura organizațională în scopul colaborării, diversității și eficienței.

Aici puteți vizualiza intervenția lui Aurelian Chitez și Mihai Zânt din cadrul evenimentului:

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Cum își ajută Liderii/ Training Managerii de succes Echipele să depășească barierele lingvistice la nivel global?

Într-o lume din ce în ce mai globalizată, companiile se confruntă cu o provocare constantă…