Acasa Agenda HR Adaptabilitatea este provocarea

Adaptabilitatea este provocarea

8 min citire
0
0
773

de Atena Enea

Recrutarea în acest an, tool-uri de marketing pentru a obține rezultatele dorite și strategii care nu costă bani, public speaking, dar și managementul performanței, beneficii și motivare și mai presus de toate – engagement: acestea au fost principalele teme de discuție în cele două zile de workshop-uri, conferințe și dezbateri strategice pentru departamentul de HR și managementul companiilor din Vestul României.

La ora actuală, 1 din 4 angajați și-ar părăsi locul de muncă anul viitor și 44% și-ar părăsi angajatorul în 2018*, iar la nivel global, 1 din 5 persoane caută un nou loc de muncă.Viitorul reprezintă digitalizare, conform Future of Jobs Survey, World Economic Forum, iar în acest moment, “Ce trebuie să facem noi este să creștem competențele”, a afirmat Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD.

Nimeni nu vinde mai bine decât proprii voștri angajați

Ileana Alexandru, speaker în cadrul HR Summit a vorbit despre campania de branding intern, comunicarea internă ca și inițiativă strategică, dar și despre sărbătorirea succesului în compania din care face parte “Nimeni nu vinde mai bine decât proprii voștri angajați”, punctează HR Directorul Mega Image.

Mihai Găvan, Director Vânzări Romanian Software a adus exemple practice de recrutare de la companii din întreaga lume, în care departamentul de HR lucrează în strânsă legătura cu cel de marketing: „O singură idee poate să provoace și să aducă talentul în companie”, iar Anca Georgescu-Aladgem a avut ca temă Be Calm &Love HR. Sorin Anghel, Corporate Healthcare Manager Signal Iduna a punctat importanța engagement-ului prin tema Employee Engagement: How to optimize Performance & Drive Commitment, cu idei inovatoare și statistici relevante cu privire la engagement.

Este nevoie de continuitate pentru a avea rezultate

Liana Patulea, HR Manager Estee Lauder România, a avut ca temă de discuție Motivarea Angajaților – Be Positive, Be Productive: Este nevoie de continuitate pentru a avea rezultate. Nicoleta Capăta, HR Director Flanco a vorbit în timpul prezentarii despre Managementul performanței. Studiu de caz Flanco, unde 75 % dintre angajați sunt generația Y și 6 % generația millennials – „Dacă nu te adaptezi, te ia valul. Adaptabilitatea – asta este provocarea pe care o avem în Flanco”, afirmă Nicoleta Capăta.

Ioana Dumitru, Managing Associate Popovici Nițu Stoica & Asociații a adus în discuție probleme de compliance în zona relațiilor de muncă, iar în cadrul prezentării a punctat informații despre contractul individual de muncă, regulamentul intern și alte politici interne, proceduri legale și decizii emise de angajator. Despre Strategia Sistemelor de beneficii în motivarea angajaților a vorbit la HR Summit Timișoara Stelian Bogza, Co-founder Benefit Online. Astfel, în 2015, statistic vorbind, 37% dintre angajatori au optat pentru vacanțe ca alegere a beneficiilor.

Andrei Dunuță și Alin Comșa, traineri SelfTrust Academy, au avut ca temă “Break the Pattern: cine a spus că training-ul nu poate fi si distractiv?”. Aceștia au realizat un studiu pe 1.100 de angajaţi, din care a reieşit faptul că 1 din 2 romani se tem să vorbească în public. Și tot 1 din 2 români și-ar dori să participe la un curs de public speaking. Andrei consideră că: “Frica de vorbit în public se preia social. Nu ne naştem cu ea”.

Ziua dedicată workshop-urilor a fost 19 mai, când speakerii au adus în atenția participanților informații utile despre generația Millenials, oferite de catre Mădălina Bălan, Managing Partner Hart Consulting. Amalia Sterescu a adus în rândul participanților interesul de dezvoltare a leaderului: “un leader are în față o viziune și în spate o echipă”. Aceasta a oferit lecții de personal branding în interiorul și exteriorul organizației. Despre cum influențează profilul personal felul în care comunicăm, a vorbit Anca Georgescu – Aladgem, Founder ChangeWorks & Member of the board Telekom, iar despre nevoile de sprijin ale unui angajat proaspat promovat pe primul său rol managerial a vorbit Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest. Acesta a vorbit despre tranziția de la a fi contributor la a fi manager, de a ne pune în slujba celorlalți, urmată de echilibrul între managementul celorlalți și cel personal.

Conferința de Resurse Umane HR Summit se află la cea de-a 10 ediție, este organizată de Libero Events și se desfașoara anual în cei 3 poli importanți: Timișoara, Iași și Cluj-Napoca. Următoarea ediție HR Summit va avea loc în Iași, în data de 12-13 octombrie 2016.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…