Acasa Management 5 cele mai mari erori financiare pe care o firmă ar trebui să le evite

5 cele mai mari erori financiare pe care o firmă ar trebui să le evite

6 min citire
0
0
828

Numărul clienților, numărul angajaților, volumul de muncă și flexibilitatea proiectelor în derulare sunt lucruri importante care pot garanta succesul într-o firmă. Dar numai până la un punct. Succesul unei firme este dat în primul rând de abilitatea de a gestiona cu responsabilitate veniturile și cheltuielile lunare.

5 cele mai mari erori financiare pe care o firmă ar trebui să le evite

  1. Nu ține amestecate conturile personale și cele ale firmei

Fie că ești antreprenor, patron sau lucrezi ca freelancer, niciodată conturile firmei nu trebuie să fie și conturile tale personale, pentru cheltuielile de zi cu zi. Acest lucru te va ajuta de fiecare dată să îți gestionezi mai ușor situația financiară a firmei, mai ales atunci când vine vorba despre taxele și impozitele pe care trebuie să le achiți către stat.

  1. Nu îți faci calcule din timp pentru taxele către stat

Pentru că a ajuns la acest capitol, este important să ai mereu în vedere obligațiile fiscale către fisc. Nu trebuie să te joci atunci când vine vorba despre impozite, pentru că neplata lor, fie și din cauza unui calcul greșit sau a unei neatenții poate duce la situația în care o instanță va aplica poprirea pe conturi, ceea ce poate bloca activitatea businessului tău.

  1. Nu ai o rezervă financiară

Nu este niciun secret faptul că cea mai simplă cale prin care poți fi sigur că activitatea firmei tale va continua chiar și în situații de impas este să ai o rezervă financiară în conturi. În mod ideal, ar trebui să ai trei luni de cheltuieli asigurate într-un cont, pentru a putea apela la această rezervă în caz de urgență.

  1. Faci credit mizând pe profit mai mare

De multe ori, în business, vei auzi că riscul aduce succesul. Acest lucru poate fi adevărat, însă imprudența poate fi extrem de periculoasă pentru viitorul firmei tale. Evită să îți asumi un credit bancar crezând că va putea fi acoperit în scenariul unor viitoare contracte, atâta timp cât nu există nicio promisiune la orizont. Te poți trezi cu datorii pe care nu le poți acoperi, iar firma va avea de suferit din cauza asta.

  1. Faci cheltuieli prea mari pe firmă

Faptul că firma are succes și profit nu înseamnă că trebuie să încerci să arunci banii pe cheltuieli inutile. Una dintre cele mai mari cheltuieli de acest fel este achiziționarea unei mașini mult prea scumpe pe firmă. Nu își va justifica existența și va reprezenta doar o gaură importantă în buget.

Astfel de reguli de bază ar trebui respectate de către orice business sau patron. Echilibrul ar trebui să fie cuvântul și principiul de bază atunci când conduci o firmă și vrei să aibă succes pe termen lung. Fără o strategie de business, de marketing și financiară sănătoase, nici afacerea ta nu poate merge mai departe pe o piață concurențială adesea agresivă. Trebuie să înveți să rămâi mereu la curent cu ultimele inovații și să investești mereu strategic, pe fondul unui plan stabilit de la bun început, nu din impuls.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: wutzkohphoto

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Management

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…