Acasa Performance 3 strategii prin care un HR manager inteligent poate reduce cheltuielile și crește productivitatea

3 strategii prin care un HR manager inteligent poate reduce cheltuielile și crește productivitatea

7 min citire
0
0
784
reducere costuri in companii

În orice domeniu competitiv, scopul oricărui manager este să obțină rezultate cât mai bune cu cheltuieli minime.

Orice companie orientată spre profit știe că reducerea costurilor, chiar și în vremurile tulburi de criză, este o practică nepopulară, privită cu neîncredere de către angajați și care dă semnale negative pe piața pe care activează firma.

Însă nu toate reducerile de cheltuieli presupun tăieri ale salariilor sau ale beneficiilor, iar un manager de HR isteț va ști că cel mai important este să pui la cale o strategie eficientă, care să funcționeze pe termen lung și să nu afecteze în niciun fel munca de zi cu zi. Iată care sunt cele mai bune planuri pe care te poți baza:

Redu cheltuielile inutile cu produse de birotică

Orice birou are nevoie de produse consumabile. Colile, pixurile, capsatoarele sau imprimantele sunt indispensabile pentru toată lumea, dar, de multe ori, cheltuielile cu aceste produse de birotică sunt inexplicabil de mari. Pentru a reduce aceste costuri trebuie doar să faci o listă cu produsele și cantitățile de care ai nevoie și să stabilești de câte ori pe an le vei cumpăra. Probabil știi deja că, dacă le comanzi online, poți primi numeroase discounturi, pe lângă faptul că produsele din magazinele virtuale sunt oricum mai ieftine.

În plus, prețurile unor consumabile pot varia enorm, deși calitatea lor este aceeași. Ia drept exemplu aceste cartuse Canon pentru imprimante, pe care le poți achiziționa de 8 ori mai ieftin. Cartușele compatibile pentru imprimante sunt la fel de bune ca acelea originale, însă acestea din urmă pot ajunge să coste cât un printer. Motivul este simplu: producătorii de imprimante au nevoie de resurse financiare pentru a investi în dezvoltarea unor noi tehnologii, în timp ce producătorii independenți nu au asemenea costuri la fabricarea cartușelor, astfel că își permit să ofere prețuri imbatabile.

Angajarea și reținerea oamenilor talentați din domeniu

Mentalitatea conform căreia nimeni nu este de neînlocuit a adus mari probleme companiilor care s-au ghidat după această zicală. De fapt, pentru a înlocui un angajat cu vechime într-o companie înseamnă să o iei de la zero cu un altul care trebuie să treacă printr-un training, care nu este familiarizat cu mersul lucrurilor, cu rutina zilnică și nu își cunoaște la fel de bine colegii. Perioada de adaptare durează, de regulă, câteva luni, timp în care noul angajat nu își va putea arăta performanțele.

De aceea, cele mai productive companii sunt cele care reușesc să își loializeze angajații și să îi păstreze pe cei mai competenți, chiar dacă îi plătesc mai mult și le asigură beneficiile pe care ei și le doresc, scrie totalhrmanagement.com. Acest tip de strategie nu are un cost mai însemnat, mai ales dacă se pun în balanță rezultatele pe termen lung și randamentul pe care îl dă un om cu vechime față de unul abia venit.

Automatizează procedurile manuale lungi

Ultima strategie pe care ți-o propunem pentru eficientizarea costurilor este să automatizezi toate procesele care necesită o muncă manuală, sunt anevoioase și au nevoie de mult timp. Automatizarea este cea mai scurtă cale pentru a crește rapid productivitatea, iar amortizarea utilajelor sau a programelor în care investești se face în puțin timp.

În plus, orice companie care își dorește să aibă succes pe termen lung ar trebui să fie mereu la curent cu schimbările din domeniul tehnologiei și să analizeze în ce mod ar putea introduce inovațiile, astfel încât să își eficientizeze și să își ușureze munca. Digitalizarea ne-a facut tuturor viața mai ușoară, iar pe măsură ce ea se dezvoltă și se îmbunătățește, managerii de top trebuie să țină pasul cu aceste schimbări. Doar așa vor reuși să devină lideri pe piața pe care activează și să ofere produse și servicii de calitate.

Tu ce alte metode eficiente pentru a reduce costurile ai aplicat cu succes? Care ți se pare cea mai bună dintre cele propuse de noi?

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: OPOLJA

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa atena.enea
Incarcati mai multe in Performance

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Munca de acasă, un nou trend de flexibilizare a relaţiilor de muncă

Nevoia angajatorului modern de a apela la opţiuni cât mai flexibile de utilizare a resurse…