Acasa Agenda HR Mindset-ul digital în practică. Cum arată munca tehnologizată?

Mindset-ul digital în practică. Cum arată munca tehnologizată?

4 min citire
0
0
742

CE ÎNSEAMNĂ MENTALITATEA DIGITALĂ?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie mai întâi să stabilim un fapt de bază: digitalul este atât despre oameni cât și despre tehnologie. Eficiența, în era digitală, înseamnă reunirea perfectă a oamenilor și a tehnologiei. Prin urmare, o parte semnificativă a operațiunii în peisajul actual este să ai o „mentalitate digitală”, fiind capabil să încorporezi tehnologia în rolurile zilnice ale angajaților și să extragi valoare din aceasta.

O mentalitate digitală nu este doar capacitatea de a folosi tehnologia. Mai degrabă, este un set de atitudini și comportamente care permit oamenilor și organizațiilor să prevadă posibilități. Social Media, Big Data, Mobilitatea, Cloud, AI și Robotica sunt unele dintre marile forțe digitale care perturbă și deconstruiesc lumea de astăzi, pătrunzând în fiecare aspect al vieții și al afacerilor. Pentru ca organizațiile să prospere, trebuie să fie capabile să creeze și să implementeze o strategie de afaceri care să țină cont de schimbările majore cauzate de aceste forțe.

Organizațiile, însă, sunt despre oameni. Prin urmare, pentru ca o organizație să reușească, să fie de succes, trebuie să aibă oamenii potriviți; iar o organizație digitală necesită oameni cu o mentalitate digitală, caracterizată prin capacitatea de a:

Înțelege puterea tehnologiei de a democratiza echipele și procesele.

Se adapta la scara rezultatelor și accelera orice formă de interacțiune și acțiune.

Înțelege impactul interconectării.

Face față schimbărilor și perturbărilor cu equanimitate.

Este esențial să evidențiem faptul că a fi expert în digital nu este același lucru cu a avea o mentalitate digitală. Cunoașterea digitală arată pur și simplu capacitatea unui individ de a utiliza tehnologii specifice și asta le permite să dezvolte o mentalitate digitală mai bună, dacă ar fi dispus să facă acest lucru. În era digitală, însă, a nu alege să dezvolte o mentalitate digitală duce la repercusiuni catastrofale.

De la recrutare la administrare de personal, onboarding, colaborare, evaluare și training, parcursul noului angajat în companie s-a schimbat. Indiferent de unde lucrează, specialiștii HR au la dispoziție instrumentele necesare pentru a-și lega procesele, creând experiențe care contează. Tehnologiile trec dincolo de simplificare și eficietizare.

Despre cum arată munca tehnologizată au discutat Aurelian Chitez Director of Sales, Romanian Software și Mihai ZÂNT, Business Coach, Managing Partner HUMANISTIC în cadrul celei de-a XIV-a ediții a evenimentului Fast Forward. Organizația Viitorului.

Aici puteți viziona discuția dintre Aurelian Chitez și Mihai Zânt:

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Agenda HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Strategii HR de succes: cum își consolidează companiile brandul de angajator și își promovează angajații

Într-un context de piață a muncii extrem de competitiv și în continuă schimbare, strategii…