Sistemul de lucru hibrid înseamnă că angajații își împart săptămâna de lucru între birou și telemuncă – fie de la „biroul” de acasă, fie din parc, o cafenea sau chiar în timp ce călătoresc în alte orașe sau chiar țări.
Programul de lucru în sistem hibrid depinde în primul rând de industria în care e aplicat și, mai apoi, de persoanele implicate. În unele cazuri, ar putea fi vorba despre patru zile petrecute la birou și una remote. În alte cazuri, angajatul poate lucra trei luni la birou și a patra remote.
În general, însă, cea mai frecventă variantă întâlnită este un program alternativ pe termen scurt, unde angajatul lucrează câteva zile de acasă și alte câteva zile în sistem remote. Un lucru e sigur: angajații preferă să aibă echilibru, pe cât posibil, între numărul de zile lucrate la birou și cele lucrate de la distanță.
Crina Ilie, People Function Leader, Europe and South Africa, Genpact, a vorbit în cadrul evenimentului Fast Forward, Organizația Viitorului, ediția cu numărul XIV, despre Cum a reușit Genpact să regândească modul de lucru, hibrid, pentru angajații săi.
„Contextul fluid și în continuă schimbare din ultimii doi ani ne-a oferit provocări și oportunități în egală măsură. Prioritățile au rămas siguranța angajaților noștri și îndeplinirea promisiunilor către clienți. Ceea ce s-a schimbat radical în acest timp au fost practicile care au redesenat experiența colegilor în ceea ce privește învățarea continuă, comunicarea și colaborarea în echipe virtuale, practicile de wellbeing și wellness. Astfel, adaptându-ne în întregime la mediul virtual, am permis echipelor noastre din Europa să prospere în modul de lucru de tip „Work from Anywhere”.
Aici puteți urmări intervenția Crinei Ilie în cadrul evenimentului.