Acasa Planeta HR Strategic HR Care sunt și care ar trebui să fie drepturile oamenilor/angajaților în actualul context tehnologic?

Care sunt și care ar trebui să fie drepturile oamenilor/angajaților în actualul context tehnologic?

9 min citire
0
0
502

La întrebarea din titlul materialului, precum și la altele, a răspuns pentru revista HR Manager, ediția cu numărul 61, Roxana Tănase, HR Manager Avitech.

CUM VEDEȚI DISPUTA DINTRE TEHNOLOGIE ȘI UMANITATE?

roxana-tanaseDigitalizarea nu mai este doar un vis, ci realitatea de zi cu zi. Lumea se transformă și odată cu ea se transformă și universul muncii. Disputa dintre tehnologie și umanitate este precum controversa creație-evoluție. Tehnologia este în acord cu structura psihologică a noilor generații, stimulează creativitatea oamenilor, încurajează noi ocupații și, totodată, le transformă pe unele în amintire.

CARE SUNT ȘI CARE AR TREBUI SĂ FIE DREPTURILE OAMENILOR/ANGAJAȚILOR ÎN ACTUALUL CONTEXT TEHNOLOGIC? GERG LEONHARD VORBEȘTE DESPRE DREPTUL DE A FI INEFICIENT, DE A NE DECONECTA ȘI DE A NE PĂSTRA ANONIMITATEA. CE PĂRERE AVEȚI DESPRE ACESTEA?

Trebuie să fim cu un pas mai aproape de viitor, dar, totodată, așa cum spunea și speakerul și futurologul Gerd Leonhard, este necesar să abordăm mult mai holistic problema guvernanței tehnologiei, pentru a proteja esența a ceea ce înseamnă să fii om. Să nu îndrăznim să automatizăm ceea ce ne definește ca oameni. În business, transformarea digitală și AI sunt promovate intens, dar de interes sunt și digitizarea, virtualizarea, robotizarea, automatizarea, augmentarea, dezintermedierea. Schimbarea nu are un început exact și nici sfârșit. De aceea, soluțiile pentru atragerea talentelor trebuie să fie în pas cu evoluția societății și mai ales a tehnologiei. Este vital pentru evoluția sustenabilă a fiecărei companii să adere la tehnologia nouă prin practici noi și inovative.

CE ROL ARE ETICA ÎN FOLOSIREA NOILOR TEHNOLOGII?

În fiecare an, tehnologia are o putere din ce în ce mai mare și, din acest motiv, apare nevoia de etică digitală. Primordial este să ne gândim subiectiv la modul în care gestionăm consecințele neintenționate sau negative în urma schimbărilor tehnologice și, obiectiv, la modul în care utilizăm toată această tehnologie, scopul fiind binele comun al umanității. Așa cum bine zicea Gerd Leonhard, nu este o soluție să interzicem tehnologia sau să nu o folosim, ci să identificăm acel echilibru prin etică și diverse reglementări legislative.

CE PROGRAME DE HR, LA NIVEL DE CULTURĂ ORGANIZAȚIONALĂ, AȚI DEZVOLTAT SAU AVEȚI ÎN PLAN A DEZVOLTA, PENTRU A PUNE ACCENT PE CONVIEȚUIREA OM-MAȘINĂ?

Siguranța, fericirea și binele oamenilor se află în centrul preocupărilor AVITECH Group atunci când oferim Sisteme 3D, AR și VR, Aplicații Software Inteligente, HR Reports (Software pontaj și acces control), Room Manager (Sistem gestiune rezervare săli de întâlniri), OneCard Solution (Management și control pentru Universități), Ticketing (Management acces evenimente publice) sau dezvoltarea de aplicații web cu interfețe prietenoase pentru toate dispozitivele electronice conectate la internet, mobile sau fixe.

Combinăm pasiunea cu cele mai noi tehnologii pentru a construi soluții inovative potrivite fiecărui client în parte. Resursele noastre sunt concentrate pe oferirea celor mai valoroase soluții pentru domeniile: BMS, Smart Cities, securitate și siguranță, logistică și administrarea lanțului de aprovizionare, realitate augmentată, aplicații software inteligente, aplicații software de afaceri. Altfel spus, noi oferim tehnologia ca un mijloc, nu ca un scop.

CUM POATE FI INTEGRATĂ FOLOSIREA NOILOR TEHNOLOGII ASTFEL ÎNCÂT SĂ NU DEVINĂ O SPERIETOARE PENTRU OAMENI?

Tendințele precum mobilitatea, cloud, big data și Internet of Things produc o schimbare profundă în mediul de afaceri, generând atât oportunități masive de inovare, dar și escaladarea așteptărilor clienților. În această eră a conexiunilor, succesul companiilor este dat de modul în care ele reușesc să conecteze această explozie de aplicații, date și dispozitive. Va fi imposibil să se țină pasul cu inovațiile folosindu-se codul personalizat. Lumea are nevoie de un nou mod de a se conecta, iar tehnologia prezintă o multitudine de soluții.

În domeniul logisticii și al administrării lanțului de aprovizionare, echipa noastră și soluțiile propuse de AVITECH Group pornesc de la previzionarea cererii, planificarea realimentării depozitelor și magazinelor, planificarea producției și bugetarea activităților operaționale și de vânzări. Continuă cu partea de execuție, oferind soluții pentru managementul depozitelor, transport și rutarea camioanelor, managementul încărcărilor, sisteme pentru execuția producției. Și merg până la monitorizarea și urmărirea acestor procese, sisteme video sincronizate cu evenimentele de pe procesul din lanțul logistic, platforme online business to business pentru partenerii și clienții firmelor de logistică.

Tehnologia ne poate ajuta, dar nu poate trece la conducere, nu are empatie sau compasiune, cel mult poate să imite aceste stări. Trăirea omenească este un atribut al omului, iar AVITECH Group promovează tehnologia ca pe o completare și un ajutor în sarcinile zilnice ale angajaților, dar și în ale clienților, colaboratorilor și partenerilor de business.

Viitorul stă în mâinile noastre și putem crea un parteneriat între umanitate și tehnologie.

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Marilena
Incarcati mai multe in Strategic HR

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Inovația din proiectele HR

Inovația în afaceri nu mai este astăzi doar o tendință, ci un obiectiv strategic tot mai v…