Acasa Staffing 3 paşi de urmat în găsirea domeniului de activitate  potrivit

3 paşi de urmat în găsirea domeniului de activitate  potrivit

6 min citire
0
0
883

Petrecem la locul de muncă o perioadă mai mare de timp decât în propriile case, iar pe colegi îi vedem mai mult decât pe cei dragi. Astfel, alegerea domeniului potrivit de activitate este mai importantă decât am putea crede, acesta devenind o parte importantă a vieții noastre.

Timpul petrecut la locul de muncă împreună cu superiorii şi colegii noştri este semnificativ mai mare decât cel petrecut acasă cu familia. Fie că eşti la începutul carierei sau ai strâns deja niște ani de experienţă, cu siguranţă ai simţit dacă te afli în locul potrivit sau, din contră, că locul tău nu este acolo. 

Atunci când suntem mici, visăm acesea la diferite cariere şi ne dorim să devenim doctori, actori, poliţişti sau avocaţi, neştiind mare lucru despre dedesubturile meseriilor în sine, fiind atraşi doar de mesajul pe care fiecare dintre ele îl transmite. Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, uităm adesea de a mai vedea aceste mesaje şi ne axăm pe criterii mai pragmatice. Conform studiilor de specialitate, foarte puţini copii reuşesc să identifice de pe băncile şcolii care este drumul profesional pe care îl doresc, majoritatea dintre ei fiind cei talentaţi la pictură, muzică sau sport. 

Dacă ai avut câteva joburi pasagere, dar încă nu simţi că ţi-ai găsit domeniul care simţi că ţi se potriveşte, iată câteva idei care te-ar putea ajuta:

  1. Analizează-ţi aptitudinile

Deşi suntem peste șapte miliarde de oameni pe acest pământ, fiecare dintre noi avem puncte forte şi minusuri diferite, astfel încât este important să ne cunoaştem suficient de bine pentru a ne identifica aptitudinile. O persoană care comunică uşor cu cei din jur va fi oricând un bun om de echipă sau un lider, iar această aptitudine îi va fi de mare ajutor într-un domeniu ce implică interacţiunea directă cu clienții sau partenerii. Astfel, descoperindu-ţi punctele forte, poţi căuta apoi companii care au disponibile mai multe joburi în diferite departamente, unde comunicarea şi vorbirea unei limbi străine sunt cerinţele cheie. 

  1. Analizează piaţa muncii

Îndată ce ai stabilit care sunt punctele tale forte, caută un număr cât mai mare de companii care deţin departamentele în care simţi că ai putea aduce un plus de valoare şi te-ai încadra perfect  şi vezi câte joburi disponibile există în cadrul fiecăreia. Poţi face asta printr-o căutare pe internet de genul angajari la Michelin sau apelând la o companie de recrutare de personal unde vei putea discuta cu un specialist care te va ajuta în descoperirea domeniilor de interes. 

  1. Profită de cursurile gratuite

Pe internet poţi găsi o gamă largă de cursuri de specializare sau perfecţionare gratuite. Profită de această opţiune şi caută cât mai multe cursuri certificate online ce sunt perfecte pentru a deprinde bazele domeniului pe care ţi l-ai ales. Indiferent de facultatea absolvită, o certificare digitală îţi poate oferi un avantaj în faţa celorlalţi candidaţi cu care vei concura şi îi va arăta potenţialului angajator că eşti o persoană dornică de dezvoltare. 

Orice început este dificil, însă, îndată ce ai stabilit câteva elemente importante, nu mai rămâne decât să porneşti în căutarea locului de muncă unde vei aduce un plus de valoare şi care îţi va oferi şansa de a-ţi dezvolta în permanenţă aptitudinile. 

Sursa foto: Shutterstock  

Comentarii

Incarcati mai multe articole similare
Incarcati mai multe dupa Revista HR Manager
Incarcati mai multe in Staffing

Lasă un răspuns

Verificati De asemenea

Costul ascuns din departamentul de HR: lipsa de disciplină în dosarele de personal

Digitalizarea dosarelor de personal este o tendință care va deveni normă în următorii 1-2 …